Geboren:

Getrouwd:
24 december 1922 in Winsum

Niet
Kind:

Overleden:
Geen

Gefusilleerd in Norg op de Assenweg nabij nr 11
Meint Zwerver
Net zoals zijn broer kreeg Meint ook te maken met de duitse bezetter. Ook Meint is net als zijn broer lid geworden van de knokploeg Winsum waar ze vaak samen optrokken en saboteerden. De SD kende hem echter als "broer van Anje"
De broers en de leider werden samen met Wim Wardenaar door de SD gearresteerd terwijl ze verbleven in het huis van een oom Jan Bosma nadat ze verraden waren. Ze werden opgesloten in het "Scholtenhuis". Bij ochtrendgloren op 8 april hadden de Duitsers de door hen gevorderde huizen in Winsum ontruimd en diezelfde dag werden, als represaille voor een aanslag op een SD’er, 9 mannen uit het Groninger Huis van Bewaring gehaald en bij Norg doodgeschoten (‘Silbertanne-moorden’). Hij is gefussilleerd door de Duitsers samen met zijn broer op 8-4-1945 als verzetsstrijder te Norg. Op de website go2war2.nl staat een verslag van dit gebeuren. De broers zijn samen met 9 anderen op de locatie Bonhagen doodgeschoten, waaronder Wim Wardenaar. Ook zijn er koperhulzen gevonden op de locatie koperhulzen (bron: goto2war2.nl). In tegenstelling tot wat de website go2war2.nl niet schrijft is dat nadien de broers zijn gevonden in massagraf van Duits gevangenkamp Neuengamme op 10-4-1945.
Ook hij is in ere herbegraven op 28 augustus 1945 in Winsum In Norg op de op locatie Bonhagen staat een plaquette van hen... 
Orlogsdocumantatie van het NIOD
WYSIWYG Web Builder