De Gardiners uit het verenigd Koninkrijk

are you a member of the Gardiner ancestry, please contact me 

De familie Gardiner uit het verenigd Koninkrijk, nazaten van de Tudors uit Wales, zijn aangetrouwd via de Duercant familie uit Woerden en dat zijn voorouders van de familie Krom. Veel is ondduidelijk maar ook veel is kraakhelder: Deze familie waren vertrouwelingen en verbleven aan het hof van King Henry VII en 1 daarvan heeft koning Richard III gedood tijdens de slag om Bosworth in de War of the Roses. (1485)

Het gaat om Lion Gardner:

Lion Gardiner huwde Marrigje Dirksdtr "Mary" Deurcant die een volle nicht is, haar vader (en dus onze voorouders) was Burgemeester van Woerden en via grootmoeder's kant een nazaat van de familie - van Abcoude van Meerten - de familie - Taets van Amerongen - de familie - van Assendelft - en ga zo maar door.

Op findagrave.com staat het graf afgebeeld van Lion Gardiner met daar de naam van zijn vader: John Gardiner gehuwd met Alice Jefferay maar ga je echter verder zoeken, kom je dat huwelijk, van vader John, alleen tegen in een Engels boek. Kloppen deze gegevens niet??? Wat in dit boek in feite staat is dat er een John Gardiner is die gehuwd is met Alice Jefferay en koppel je die dan met de pagina op findagrave, dan heb je 3 generaties....

Wel zijn er veel stambomen die ervan uitgaan dat Lion een zoon is van Lionel Gardiner en Elizabeth Woodhouse maar de geboortdata van m.n. Elizabeth kloppen vaak niet. Soms staat Elzabeth te boek als 11 jarige moeder maar soms ook als 21 of 26 jarige moeder. Er zijn geen aanwijzingen voor nog een huwelijk maar na het overlijden van Elizabeth heeft Lionel lang genoeg geleefd om nog eens gehuwd te zijn.... Zou Elizabeth Woodhouse inderdaad op 3 dec 1599 overleden zijn en zoon Lion is geboren op die dag, is moeder Elizabeth dus in het kraambed gestorven en vaak staan er meer kinderen die geboren zijn (3) in dat huwelijk na het overlijden van moeder Elizabeth... Ook de voouderlijn klopt vaak niet want soms is een vrouw gehuwd met 2 verschillende Gardiners. Kijken we naar de geboorteplaats van Lion en de woonplaats van Lionel en Elizabeth, dan komt dit overeen.

Het huwelijk echter van Lionel met Elizabeth staat vermeld hier vermeldt maar ook hier geen verdere data van wanneer ze is geboren en overleden of ouders van beiden staan niet vermeldt.

Nu rijzen de volgende vragen:
  1. Is de pagina op findagrave.com van Lion Gardner gehuwd met Mary Duercant die de ouders vermeldt nu correct qua afstamming?
  2. zijn alle on-line stambomen fout of goed als het gaat om Lion die de zoon is van Lionel en Elizabeth?
 

Verschillende zaken die Gardiner verrmelden:

Wie kan meer info verschaffen over volgende zaken?
 
Marriage: 9 Oct 1569 St Michael, Kirkham, Lancs.
Raffe Danson -
Dorathie Gardiner -
http://www.lan-opc.org.uk/Kirkham/stmichael/marriages_1539-1653.html#726

Wie weet wie de ouders waren van Dorathie?