Tractor op de snelweg?

22 juni 2022

Kort gezegd: Geen goed woord voor over!

Verdediging? Voel ik me niet toe geroepen… Gewoon wegblijven van onze snelwegen, ze hebben geen idee hoeveel indirecte schade dit toebrengt aan de maatschappij.

Grootheidswaanzin ten top

10 juni 2022

Poetin vergelijkt zich met Peter de Grote

De grootheidswaanzin van Poetin begint meer dan absurde vormen aan te nemen door zichzelf te vergelijken met Tsaar Peter de Grote. Klaarblijkelijk mag zo’n geschift iemand met een leger heel land de vernieling in schieten, vrouwen en een kinderen verkrachten en mannen vermoorden door ze in de rug te schieten.

Wanneer grijpt de internationale gemeenschap nu eens in of beter, wanneer wordt dit sujet door zijn eigen omgeving gestopt en zwaar gestraft?

Tags

Vintage Veronica

26 mei 2022

Toen ik 5 jaar was kreeg ik van mijn vader een klein middengolf radiotje. Ik luisterde zoveel als ik kon naar allerhande stations. 2 daarvan waren radio Luxembourg en Radio Atlantis maar een favoriet was toch wel de zeezender Veronica. De zenders die zich Hilversum X noemden waren saai. Ook na bedtijd lag ik net zoals Veronica, “illegaal”, radio te luisteren want ik moest slapen van mijn ouders. De jingles waren het leukste. Toen ik op 31 augustus 1974, mijn verjaardag, net voor het eten lag te luisteren naar Veronica hoorde ik ineens “dit is het laatste uur” en hoorde vol verwondering de klok die de laatste tijd van de zeezender aftikte. Ik hoorde een geëmotioneerde stem zeggen dat de democratie een beetje sterfde. Als 6 jarige begreep ik niet welke belangen er op het spel stonden maar deze mensen gingen in tegen de gevestigde orde in Den Haag, wat ze verloren. Als laatste hoorde ik de jingle Veronica Veronica, Veronica Veronica, en plots was mijn favoriet weg….

Nu is er op DAB+ kanaal 9c Vintage Veronica begonnen. Een leuk luisterwaardig initiatief maar die het niet haalt bij de zeezender van toen en het gevoel wat deze zender opriep. Toen in 1998 Radio 2 met zijn befaamde #top2000 begon moest Veronica toch wel wat aan luistertijd inboeten maar ik ben Veronica al die jaren trouw gebleven tot 2013 toen ook Ton Egas aka Bart van Leeuwen stopte bij Veronica.

Die gevoelens van weleer kom nooit meer terug… misschien is dat maar goed ook….

P.S. Bart van Leeuwen: ik wil je nog heel hartelijk dank zeggen de voor het opnemen van mijn persoonlijke “plaat en zijn verhaal”

Vergane Glorie maar niet vergeten

George Soros

Hij zegt dat de 3e wereldoorlog wellicht al begonnen is. Deze Hongaars/Amerikaanse zakenman en publicist zegt dit op het World Economic Forum. Het moet alleen duidelijk worden zoals dat pas na een jaar was in de 1e wereldoorlog.

Is dit het begin van het einde van onze beschaving of waren we eigenlijk nooit zo beschaafd als we denken?

In memoriam: 🕯️

19 mei 2022

Evángelos Odysséas Papathanassíou aka #vangelis next to #jeanmicheljarre my most favourite synthesizer player of all time. His music lives on, so will his memory….

Tags

Geen actieve herinnering..

18 mei 2022

Nu snap ik waarom Rutte zoveel zich niet meer herinnert: hij heeft de sms-jes gewist vanwege een tekort aan geheugenruimte…

Tags

De eerste tekenen van een wereldoorlog

11 mei 2022

Het Verenigd Koninkrijk zegt Zweden
en Finland te steunen als Rusland ze
ooit zou aanvallen. Dat zei de Britse
premier Johnson, die Zweden bezoekt. De
steun kan volgens hem ook bestaan uit
het delen van militaire middelen.

Bron: nos teletekst

Finland wapent zich al langer tegen Rusland zegt het land. Zweden en Finland willen toetreding tot de NAVO, wat ik persoonlijk heel goed snap…

De eerste tekenen van een wereldoorlog als het mij vraagt….

Tags

Aandeelhouders tegen bonus

10 mei 2022

De aandeelhouders hebben met 80% tegen de bonus gestemd voor Frans van Houten. Het is echter maar een advies en de raad van commissarissen beslist

Let op mijn woorden: die bonus krijgt hij!!!

Tags

De NAVO dwong Rusland tot een inval….

9 mei 2022

Poetin zegt veel niet….

Hij zei dat de NAVO landen rond Rusland door militaristisatie een bedreiging werden en dat daarom Oekraïne aangevallen moest worden.

Hij had het toch eerst over denazificeren? Hij wilde toch eerst het Oekraïnsche volk bevrijden? Waarom nu ineens een ander verhaal? De inval was volgens hem preventief, om de veiligheid van Rusland te waarborgen en waarom waarborgen van veiligheid als Rusland militair zo superieur is?

Ik durf eerder een vergelijking te trekken van Poetin en de Nazi’s. In de Volkskrant stond vandaag een fel betoog van een auteur over de situatie. Ook het tijdschrift Historia mengt zich in de informatieoorlog: “Een historicus stuitte op een oud vriendschapsverdrag uit 1022, waarin de prins van Novgorod, Vladimir de Sluwe, eeuwig trouw zweert aan de vorst van het Kievse Rijk, Volodymyr de Grote. Het Kievse Rijk werd geregeerd vanuit Kiev en valt grotendeels samen met het huidige Oekraïne, terwijl Novgorod in het westen van Rusland lag en onder meer Moskou omvatte.” Hierdoor valt Moskou onder Kiev’s gezag…

Deze misdadiger die Poetin heet moet snel uit zijn ambt worden gezet en achter de tralies worden gezet zoals de Romeinen deden en hen in de vergetelheid doen laten belanden.

Tags

Nederland zeurland

6 mei 2022

Moederdag mag niet meer want dit is een probleem voor vrouwen die geen moeder kunnen worden of geen moeder en ga zo door….

Kan men nog iets verzinnen waar men verder kan zeuren?

Nederland zeurland….

Tags