In memoriam:Tina Turner

24 mei 2023

Musician and legend Tina Turner died today after a long period of sickness. Her best work is the #JamesBond #Goldeneye tittlesong. Her actual name was Anna Mae Bullock.

A legend died today, her music lives on

In memoriam: Paul van Vliet

26 april 2023

Vandaag op 87 jarige leeftijd de typetjes virtuoos overleden. De stamvader van de Nederlandse Cabaret. Zijn lange lijst van typetjes, teksten en liedjes is onze erfenis…..

Dame Edna… In memoriam

22 april 2023

Barry Humphrey, de bedenker van Dame Edna is overleden.

Dame Edna
Barry aka Dame Edna was befaamd om zijn absurde gevoel voor humor en nam daarbij geen blad voor de mond.Met Dame Edna liet hij naar eigen zeggen zien "dat de keizer geen kleren draagt" en ijdel gedrag prikte hij door.  

Dassen en treinen

28 maart 2023

Dat er dassen zaten in de buurt van het spoor in Esch was al zeker driekwart jaar bekend. Ecologen hielden de boel in de gaten. Toch waren er al zorgen of dassen niet op den duur voor problemen op het spoor gingen zorgen.

Waarom is er niet eerder aan de alarmbel getrokken en is er niet in een luwe tijd het spoor in orde gemaakt inplaats van deze drukke periode?.??

En als de situatie met die dassenburchten onder het spoor zo onveilig was waarom is dat dan nog 9 maanden gewacht alvorens er iets mee te doen. Met andere woorden de veiligheid van mensen is ondergeschikt aan de bescherming van dieren…

In memoriam: Wim de Bie

27 maart 2023

Wim de Bie is overleden, samen met Kees van Kooten maakte hij o.a. de prgramma’s Klisjeemannetjes, Het Simplisties Verbond, Koot en Bie en Keek op de Week. Het altijd satirisch duo had zo hun eigen kijk op de actualiteit en geldende waarden.

Zo kwamen de uitdrukkingen in de Nederlandse taal als ‘regelneef’ en ‘doemdenken’ en uitdrukkingen als ‘mozes kriebel’, ‘hou je d’r buiten, Cock’ en ‘op hun pik getrapt’ van hen af ….

Wim de Bie

GPT-4 nu al niet meer te beheersen, schrijft eigen ontsnapping en overname computer in Python

21 maart 2023

Zou de Terminator trilogie van James Cameron dan toch waarheid worden in de vorm van GPT-4?

Scène uit de Terminator film

Beangstigend als GPT-4 uit zichzelf nu al zelf doet wat computerviriprgrammeurs al jaren zelf programmeren.

Overheid pakt woz bureaus aan

6 maart 2023

De overheid gaat regels aanpassen om de wildgroei van woz-bureaus aan te pakken en deze het werk moeilijker maken. Dit doen ze omdat de kosten voor de gemeenten de pan uit rijzen.

Als de gemeenten eens stoppen met het behandelen van de huisbezitter als melkkoe om de begroting sluitend te maken en de woz waarde op de juiste hoogte te bepalen, zouden deze bureaus niet nodig zijn.

Gemeenten: ben eerlijk over de woz waarde en maak van de huisbezitter geen pinautomaat voor de gemeenten…

Acteur Tom Sizemore zal niet ontwaken uit zijn coma

28 februari 2023

Acteur Tom Sizemore zal niet ontwaken uit zijn coma. Dat heeft zijn manager Charles Lago laten weten in een verklaring.

Tom Sizemore in zijn rol als Sergeant Horvath

Hij maakte samen met Tom Hanks en de hele ploeg de legendarische film Saving Private Ryan gebaseerd op het echt gebeurde van de familie Niland.

Zijn naam staat geschrevenin de geschiedenis in de vorm deze film…

Extinction Rebellion

28 januari 2023

Komen er duizenden mensen om te demonstreren tegen de fossiele brandstoffen en de subsidies daarop….

Hoe zijn ze in Den Haag gekomen?

Met hun eigen benzine of diesel auto! Prioriteiten op een rijtje?

Robbie Bachman overleden

14 januari 2023
Robbie in 1974

De drummer van Bachman Turner Overdrive is overleden. Een begiftigd drummer wiens werk we tot in de lengte van dagen zullen horen als we “you ain’t seen nothing yet” horen.

RIP Robbie