Expat KRIJGT rijbewijs maar…

18 juni 2024

Expats met een hogere opleiding die ook meer dan €46000,- verdienen mogen zonder rijopleiding hun rijbewijs omwisselen.

Hier wordt gediscrimineerd want lager opgeleide expats onder de €46000,- inkomen per jaar moeten een rijopleiding volgen.

Mijn dochters moeten ook een (zware) rijopleiding volgen en dat moet zelf betaald worden.

Er wordt hier met 2 maten gemeten. De expat die meer geld verdient krijgt het rijbewijs zomaar, Nederlandse jongeren niet en ook de lagere klasse expat niet.

Discriminatie ten top met een financiële grondslag….

Wie gaat hierover procederen?

      Europa kiest Rechts

9 juni 2024

Verschuiving van Sociaal naar Radicaal?

De Europese Verkiezingen lijken een radicale verschuiving naar Rechts te laten zien, Oostenrijk, Duitsland en ook Frankrijk die de grootste vertegenwoordigers in het Europees Parlement zijn, gaan een belangrijke factor worden in Europa. Het is nl. vooral Frankrijk die een stempel drukt op het Parlement terwijl de Europese Groenen met lede ogen moeten toekijken dat ze flink verliezen.

De Grondslag?

We zagen 90 tot 100 jaar geleden ook al zoiets gebeuren. Wat nu plaatsvindt zal niet meteen zorgen voor een herhaling van toen maar dit is wel een bericht naar het Liberalisme van de afgelopen jaren. De Europeaan is ontevreden en wil meer verandering in m.n. de migratiepolitiek.

Mijn gedachten hierover

De groenlinkse Nederlandse Pvda-Groenlinks mag dan wel in Nederland een flinke vooruitgang geboekt hebben, zij zijn echter niet groot genoeg tegen de rechts-radicale-alliantie die nu aan het ontstaan is. Daar staat tegenover dat de opkomst hoger was dan de vorige verkiezingen en ook dat speelt nu mee: Dit rechts populistisch sentiment is er altijd al geweest. Ze hielden zich stil of werden in bedwang gehouden, persoonlijke overwegingen gaan toch naar dat laatste.. 

Ter afsluiting

Dit alles is op basis van exit polls dus er kan nog wel iets veranderen maar de nieuwe contouren van het Europa van straks is zich langzaam aan het aftekenen.

Update 20:50u

De radicaal-rechtse ID-fractie, waarin onder meer de PVV en de partij van Marine Le Pen zitten, is de grote winnaar met 62 zetels, een winst van 13 en De andere rechtse fractie, de conservatieve ECR krijgt 71 zetels, een winst van 2. Hierin zitten onder meer Fratelli d’Italia van de Italiaanse premier Meloni, de Poolse PiS-partij en het Spaanse VOX.

President Macron kondigt nieuwe parlementsverkiezingen aan na nederlaag die hij erkent, zegt het parlement te ontbinden en kondigt nieuwe parlementsverkiezingen aan.

Verduurzaming wordt gestraft

31 mei 2024

Onze regering zegt dat we moeten verduurzamen om milieutechnische redenen. Vervolgens komen instellingen en bedrijven met “strafmaatregelen” dat nu juist deze groep, die ook echt meegaat in die verduurzaming, extra moet betalen.

Was het niet onze regering die aanzette en opriep tot verduurzaming?

Was het niet bittere noodzaak om te verduurzamen om te voorkomen dat ons milieu barslecht wordt achtergelaten aan onze kinderen?

Waren het niet onze eigen voormalige regeringen die de grootste verontreinigers faciliteerde met belastingvoordelen en dit nog steeds doen?

Vervolgens moet wij als voortrekkers van verduurzaming dit allemaal betalen!

Protesteren voor Gaza?

8 mei 2024

Waarom protesteert men wel voor Gaza maar niet voor Oekraïne? Oekraïne is er minstens net zo slecht aan toe in vergelijking met Gaza….

Iets klopt hier niet…….

Tags

Songfestival en politiek

Zweedse zanger draagt ondanks verbod Palestijnse sjaal op podium songfestival

Steeds meer artiesten uiten politieke statements tijdens hun optreden in het Eurovisie Songfestival.

Op het moment dat dit evenement misbruikt gaat worden om politieke statements te uiten moet men stoppen met dit Songfestival, zo is mijn mening want dit trekt de verkeerde aandacht.

Dat Israël en Australië meedoen heeft niets te maken met het feit dat ze niet in Europa liggen maar alleen omdat ze lid zijn van de European Broadcasting Union.

Stop met dit Songfestival want dit is geen politiek toneel.

Rapport Fraude Enquête

23 april 2024

Een mooi boek maar….

Als de politiek nu denkt dat de Belastingdienst gaat veranderen of beter gezegd KAN veranderen hebben ze het mis.

De Belastingdienst voelt zich verheven boven elke wet denkbaar en zal gewoon in diens oude doen terugkeren.

Getuige het achterwege blijven van vervolging van ambtenaren in kwestie die er nog steeds werken.

Een menselijke belastingdienst?

Een utopie ……..

p s. Ook dit is grensoverschrijdend gedrag…

De Belastingdienst: onze grootste criminele organisatie…

Europa’s rechtse politieke trend

11 maart 2024

Zal dat doorzetten?

Europa’s politieke klimaat gaat verschuiven en die trend is duidelijk aan het worden na de uitslag in Portugal.

De grondslag van deze trend laat zich raden….

Klimaatlabel voor huizen

21 februari 2024

Wens van de Banken

Dit klimaatlabel moet inzicht geven in klimaatzaken in en rond het huis. Woon je in veilig gebied, zal het label anders zijn dan rond rivieren en de zee.

Ik denk dat de banken en verzekeraars dit label gaan gebruiken om premies te kunnen verhogen omdat het risicoprofiel zegt dat er een hogere kans is op klimaatschade. Ook een hoger eigen risico zal geëist worden want het risicoprofiel is hoger.

Het gaat nog verder want met deze 3 voorbeelden stopt het niet maar dat hoef ik verder niet uiteen te zetten.

Het idee is goed maar gaat per definitie misbruikt worden om premies te verhogen en/of schadeuitkeringen te beperken.

Dit hele initiatief schreeuwt commercie.

20% van de Nederlanders is Voor omverwerpen van ons overheidssyteem

29 december 2023

Een op de vijf Nederlanders vindt dat de overheid zó slecht functioneert, dat het hele systeem het beste ‘omvergeworpen’ kan worden. Een op de drie Nederlanders is voor hardere acties tegen de overheid.

Dat zou toch een “teken aan de wand” moeten zijn in Den Haag.

Dat constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek naar de stemming in Nederland dat vandaag verschijnt. Volgens het SCP is er steeds meer steun voor hardere actie tegen de overheid onder de bevolking die weinig vertrouwen heeft in de politiek.

Het SCP concludeert dat meer onderzoek nodig is…

Meer onderzoek is goed maar beter is dat Den Haag de hand in eigen boezem steekt en verandert van koers om zo het vertrouwen weer terug te krijgen…

Mensen in Den Haag:

Leer Hiervan!

Bron: RTL-Nieuws

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5426691/onderzoek-scp-omverwerpen-overheidssysteem-hardere-acties-regering

Tags

In memoriam: Linda van Dyck

19 december 2023
Linda van Dyck

Linda Van Dyck speelde in haar leven in tientallen succesvolle theaterstukken, films en series waarbij ze zich voornamelijk richtte op een Nederlandse carierre. Ook speelde ze samen met Rutger Hauer in de Spaans-Nederlandse film Flesh and Blood uit 1985, gemaakt door Paul Verhoeven die overigens een grote Nederlandse cast kende. Ze speelde Anna van Saksen in de televisieserie Willem van Oranje die werd uitgezonden door de AVRO en Veronica. De serie was een Nederlands-Belgische coproductie en werd in België gelijktijdig uitgezonden door de BRT.

Ze was een dochter van Leo de Hartogh en Teddy Schaank, Van Dyck was ook haar acteursnaam. Officieel heette ze Linda Marianne de Hartogh. Ze werd in 2021 getroffen door een herseninfarct waar ze blijvend deels verlamd door raakte.