Klimaatlabel voor huizen

21 februari 2024

Wens van de Banken

Dit klimaatlabel moet inzicht geven in klimaatzaken in en rond het huis. Woon je in veilig gebied, zal het label anders zijn dan rond rivieren en de zee.

Ik denk dat de banken en verzekeraars dit label gaan gebruiken om premies te kunnen verhogen omdat het risicoprofiel zegt dat er een hogere kans is op klimaatschade. Ook een hoger eigen risico zal geëist worden want het risicoprofiel is hoger.

Het gaat nog verder want met deze 3 voorbeelden stopt het niet maar dat hoef ik verder niet uiteen te zetten.

Het idee is goed maar gaat per definitie misbruikt worden om premies te verhogen en/of schadeuitkeringen te beperken.

Dit hele initiatief schreeuwt commercie.

20% van de Nederlanders is Voor omverwerpen van ons overheidssyteem

29 december 2023

Een op de vijf Nederlanders vindt dat de overheid zó slecht functioneert, dat het hele systeem het beste ‘omvergeworpen’ kan worden. Een op de drie Nederlanders is voor hardere acties tegen de overheid.

Dat zou toch een “teken aan de wand” moeten zijn in Den Haag.

Dat constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek naar de stemming in Nederland dat vandaag verschijnt. Volgens het SCP is er steeds meer steun voor hardere actie tegen de overheid onder de bevolking die weinig vertrouwen heeft in de politiek.

Het SCP concludeert dat meer onderzoek nodig is…

Meer onderzoek is goed maar beter is dat Den Haag de hand in eigen boezem steekt en verandert van koers om zo het vertrouwen weer terug te krijgen…

Mensen in Den Haag:

Leer Hiervan!

Bron: RTL-Nieuws

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5426691/onderzoek-scp-omverwerpen-overheidssysteem-hardere-acties-regering

Tags

In memoriam: Linda van Dyck

19 december 2023
Linda van Dyck

Linda Van Dyck speelde in haar leven in tientallen succesvolle theaterstukken, films en series waarbij ze zich voornamelijk richtte op een Nederlandse carierre. Ook speelde ze samen met Rutger Hauer in de Spaans-Nederlandse film Flesh and Blood uit 1985, gemaakt door Paul Verhoeven die overigens een grote Nederlandse cast kende. Ze speelde Anna van Saksen in de televisieserie Willem van Oranje die werd uitgezonden door de AVRO en Veronica. De serie was een Nederlands-Belgische coproductie en werd in België gelijktijdig uitgezonden door de BRT.

Ze was een dochter van Leo de Hartogh en Teddy Schaank, Van Dyck was ook haar acteursnaam. Officieel heette ze Linda Marianne de Hartogh. Ze werd in 2021 getroffen door een herseninfarct waar ze blijvend deels verlamd door raakte.

Inemoriam: Ben Ramakers

7 november 2023
Ben Ramakers

“Hij overleed tijdens het uitoefenen van zijn grootste passie: acteren”, aldus zijn familie. Zijn rol in de film Sint vond ikzelf één van zijn betere maar ook zijn rol in Unit 13 als commissaris was een hele sterke….

Russian “Plane Crash”

24 augustus 2023

10 people died, 3 were sacrificed (the crew) to kill 5

A plane “crashed” today in Russia because of “obvious reasons” and 5 passengers were the target of a Fascist Psychopathic war criminal.

When does the international politics starts to call this for what it is:

A fashcistic psychpothatic act carried out at the behest of a dictatorial psychopathic war criminal who will stop at nothing to protect himself and his own little world he has created. He is willing to kill 3 innocents extra to get 5.

I can think of several names in history who can stand beside him. They should be best friends if you think of it…..

A cornered cat van make dangerous jumps, ever thought about that?

In memoriam: Marga Minco

14 juli 2023

In feite heette ze Sara Menco, een joodse jong vrouw getekend door de oorlog toen de buurt waar ze woonde in 1942 werd overvallen door een Razzia. Zij wist te ontsnappen via de achtertuin maar haar familie zag ze nooit meer terug.

Ze schreef haar oorlogservaringen op in korte proza wat later “Het Bittere Kruid” zou heten. Haar boek werd verfilmd maar ze nam afstand van de film.

Haar schrijfstijl zal haar laten voortleven. Ik hoop ooit nog een keer tijd te vinden om “Het Bittere Kruid” nog een keer te lezen….

Wagner-groep

24 juni 2023

Muiterij van Wagner huurlingen bewijst wel eens te meer hoe explosief de hele situatie rond Oekraïne is.

Betekent dit nu een ommezwaai in de hele situatie daar? De dolk in de rug waar Poetin over spreekt is een wending die ik niet heb zien aankomen.

Zou de Wagner groep het nog in zijn hoofd halen om NAVO grondgebied binnen te trekken? Wat dan?

Tags

In memoriam: Willem Nijholt

Willem Nijholt

Een veelzijdig acteur die ik wel eens de Nederlandse Johny Depp noemde want zo veelzijdig was hij.

Rutte en Johnson

15 juni 2023

Rutte zegt: “ik heb geen actieve herinnering….”

Johnson zegt:”ik heb niet bewust de coronaregels overtreden.”

Ze zouden familie kunnen zijn….

Veel overledenen op het blog

7 juni 2023

De laatste tijd waren er veel overledenen op het blog. Ik ga weer een keer proberen om een ander soort bericht erop te zetten…..